ΠΡΟΦΙΛ

Αρχιτεκτονικό Γραφείο FP Architect

Το Αρχιτεκτονικό Γραφείο (FP Architect) προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για ιδιωτικά και δημόσια έργα, οι οποίες συνδυάζουν την αισθητική και τη λειτουργικότητα, ξεκινώντας από τη σύλληψη της ιδέας και καταλήγοντας στην ολοκλήρωση του έργου.Βασική αρχή είναι η κατασκευή κτηρίων υψηλών προδιαγραφών , όσον αφορά τον αρχιτεκτονικό τους σχεδιασμό αλλά και την επίτευξη χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, τα οποία εναρμονίζονται πλήρως με το ευρύτερο περιβάλλον.Στόχος του γραφείου είναι το κάθε έργο να προσαρμόζεται στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες κάθε πελάτη ξεχωριστά, περέχοντας του την δυνατότητα να ενημερώνεται πλήρως αλλά και να ελέγχει την κατασκευή σε οποιοδήποτε στάδιο, από τον αρχικό σχεδιασμό μέχρι την τελική παράδοση του έργου.

Το γραφείο συνεργάζεται με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να προσφέρει άμεσες και ποιοτικές λύσεις σε οποιαδήποτε κατασκευή.

Φίλιππος Πλατάρης Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ.

O Φίλιππος Πλατάρης γεννήθηκε στο Μέτσοβο Ιωαννίνων το έτος 1986. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε με άριστα ως Αρχιτέκτων Μηχανικός. Κατά την διάρκεια των σπουδών του φοίτησε στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου του Τορίνο (Politecnico di Torino – Facolta di Architettura), και συμμετείχε σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και ευρωπαϊκά workshops.
Εντάχθηκε στην αγορά εργασίας της Θεσσαλονίκης το 2007 ως συνεργάτης Αρχιτέκτων στην εταιρία Μ.Μ.Τ. s.a Architects – Consults Managers, με αντικείμενο εργασίας τον σχεδιασμό αρχιτεκτονικών μελετών για δημόσια και ιδιωτικά έργα, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν και ως ελεύθερος επαγγελματίας συνεργαζόμενος με τεχνικά γραφεία της Θεσσαλονίκης.
Το 2010 ίδρυσε το αρχιτεκτονικό γραφείο FParchitect με έδρα το Μέτσοβο Ιωαννίνων αναλαμβάνοντας την εκπόνηση αρχιτεκτονικών μελετών, για ιδιωτικά και δημόσια έργα, καθώς και την επίβλεψη και κατασκευή αυτών σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Είναι μέλος του ΤΕΕ και αντιπρόεδρος του συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ιωαννίνων.